Just nu har Jobbporten.se 1537 lediga tjänster

Jobbansökan


Tips hur du skriver en jobbansökan


Mycket viktigt att du skriver en bra jobbansökan om du vill få tjänsten du söker. Det krävs ett bra intryck för att intyga om att du är rätt person för tjänsten. Genomarbetade ansökningshandlingar behöver inte ge dig jobbet, men kan de ge dig den viktiga chansen att få komma på första intervju. Ta alltid tid på dig när du skriver en jobbansökan och tänk noga och på vilket sätt du kan hjälpa dig själv att få tjänsten. Chanserna ökar med en tydlig och välskriven jobbansökan.

En arbetsgivare kan få flera hundra ansökningar och brukar börja med att ta en snabbt titt på ansökningarna för att göra en först gallring. Därför är första intrycket så viktigt för arbetsgivaren. Här är några viktiga saker du ska tänka på för att klara den första gallringen.

Rätt jobb till rätt person
Hitta de tjänster som passar din kompetens och skriv bra ansökningar till dem. Skräddarsy ansökningen till den tjänsten du söker, skicka inte mängder av standardiserade ansökningar till olika tjänster. Komplettera med ett personligt brev i jobbansökan. Brevet ska lyfta fram dina egenskaper och erfarenheter, och göra arbetsgivaren så nyfiken på dig att de kallar dig till intervju. Viktigt att brevet är anpassad till den tjänsten du söker.

Kort och koncist
Arbetsgivaren ska snabbt få en översiktlig bild av dig och varför just du ska ha tjänsten.

Var noga med språket och grammatiken
Viktigt att språket och grammatiken är korrekt oavsett vilken tjänst du söker. En ansökan med stavfel och grammatiska felaktigheter försvinner vanligtvis i första gallringen.

Chanserna ökar om du lyckas med göra en bra jobbansökan. Det finns några punkter du verkligen ska tänka på om du vill göra ett bra intryck på arbetsgivaren.

Gör en research om arbetsgivaren och arbetsplatsen
Gör en research om företagets verksamhet, utveckling och annat viktigt som är bra för dig att veta för att öka chansen till anställning. Mer kunskap om företaget visar att du är engagerad och driftig. Det hjälper dig även att få en uppfattning om hur du kan bidra med din kompetens.

Se framåt i tiden
Viktigt att du lägger tyngdpunkten på att beskriva i jobbansökan vad du kan bidra med i den tjänsten du söker. Absolut ska du redovisa vilka tidigare erfarenheter du har fått från tidigare anställningar. Men lägg mer kraft på de som är mer intressesant för arbetsgivaren. Du ska visa tydligt vad du kan bidra med i framtida arbeten.

Be slutligen någon annan att läsa igenom din ansökan
Du ska alltid låta en annan person läsa igenom din jobbansökan. Låt personen komma med synpunkter och be om tips. Det kan hända att det finns allvarliga fel i jobbansökan som du själv inte upptäcker, då är det bra att en annan person läser den först innan du skickar den till arbetsgivaren. Extra bra är om den personen som läser din jobbansökan jobbar med rekrytering. Dessa personer vet vad arbetsgivaren tittar efter i en jobbansökan.
© 2005-2011 JOBBPORTEN.SE   |   Privacy policy   |   Villkor   |   Nätverk   |   Partners   |   Sitemap