jobbporten.se

  Aleris

Aleris Närsjukvård är en del av Aleris och erbjuder ett unikt vårdkoncept genom den helhetssyn på patienten som blir möjlig tack vare kombinationen av våra specialiserade slutenvårdsenheter och vår stora öppenvårdsverksamhet.

Vi bedriver verksamhet med avancerad sjukvård i hemmet - ASIH, geriatrik, närakuter, rehabilitering och specialiserad palliativ vård. Vi har även ett omfattande uppdrag inom basal hemsjukvård, kvällar, nätter och helger. 

Vad erbjuder vi dig?

Ett gott medarbetarskap belönas på olika sätt. Förutom en god löneutveckling, eller andra sätt att visa uppskattning, ger vi möjlighet till utveckling i arbetet. Vi erbjuder också en rad mjuka parametrar som trygghet, sunda värdering och en god arbetsmiljö.

Utveckling

 • Individuell medarbetarplan

 • Möjlighet finns att delta i projekt

 • Möjlighet att förverkliga egna idéer

 • Kompetensutvecklingsmodell för Sjuksköterskor, Arbetsterapeuter och Fysioterapeuter

Trivsel

 • Friskvårdsbidrag

 • Fri sjukvård

 • Frukt, kaffe och olika aktiviteter

 • Förmånsportal

Trygghet

 • Kollektivavtal

 • Sjukförsäkring och grupplivförsäkring

 • ITP-plan för pension

 • Utfyllnad av lön vid föräldraledighet

 • Frivillig grupplivförsäkring

En sund kultur

 • Flextid

 • Värderingar som styr

 • God gemenskap och sammanhållning

 • Hållbarhetstänk inom såväl patientsäkerhet som i miljö och
  arbetsmiljö

Våra värderingar

Ansvarsfullt, Enkelt och Innovativt

Vi har jobb som både utmanar och utvecklar

Kontinuerlig utveckling

Vi gör allt för att våra medarbetare ska ha de bästa förutsättningarna för att utvecklas. Det är så vi tillsammans växer som organisation. Kompetensutveckling på Aleris är inte punktinsatser utan ett djupt rotat synsätt på gemensam utveckling.

Är du, eller vill du bli en ledare?

Ett bra ledarskap är en av de viktigaste förutsättningarna för att vi tillsammans ska nå våra mål. Våra ledare ska ha förmåga att på ett tryggt sätt leda sina medarbetare i både löpande verksamhet och i förändring.

Din kompetens behövs

Allt fler behöver hjälp, samtidigt som förväntningarna på vården ökar. Det ger oss möjlighet att tänka om och tänka nytt. Kan vi jobba smartare eller kanske helt annorlunda? Bli en del av oss och var med och utveckla sjukvården.

Bransch

Sjukvård

Anställda

1 200 (Aleris Sverige har totalt 2 700 medarbetare)

Huvudkontor

Stockholm

Webbplats
Aleris
Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Azli

Sjuksköterska ASIH Syd

Alice

Sjuksköterska ASIH Nord

Raof

Undersköterska BHSV

Jag har mina kollegor ett samtal bort!

Asli valde ASIH för att det är en vårdform som möjliggör för patienterna att vårdas hemma. Vi gör allt i hemmet som man kan göra på sjukhus, allt förutom röntgen.

Att vara ensam på patientbesöken och inte veta vad du möts av när man öppnar dörren till någons hem är i sig utmanande och förutsättningen är att man är trygg i sin profession och självständigt kan prioritera och planera sin dag berättar hon.

Även om man är självständig är det en trygghet att veta att man har sin kollega ett samtal bort.

- Jag är stolt över att tillsammans med mitt team kunna skapa förutsättningar för att ge patienter bästa möjliga vård anpassad efter deras behov och sjukdomsbild samt även önskemål. Detta inkluderar även vård till livets slut.

Att möjliggöra för patienter att vårdas i hemmet på deras villkor är ovärderligt, vilket även innefattar stöd till anhöriga. Och under vårdtiden kunna skapa relationer och ge det lilla extra som betyder mycket för båda patient samt anhöriga är anledningen till att man går till jobbet varje dag berättar hon.

Har du något specialintresse/expertområde inom ditt yrke och hur får du använda dig av det? 

- Jag har genom jobbet fått möjligheten till att kunna utvecklas genom att gå på olika kurser. Bland annat för handledning i verksamhetsförlagd utbildning, och då bli Handledare för våra studenter men även Brand- och HLR instruktör samt utbildning för läkemedelspumpar- och medicinsktekniska hjälpmedel etc.

Detta har i sin tur givit mig möjligheten att kunna vidareutbilda mina kollegor samt våra studenter.

 

ASIH en verksamhet där varje möte är unikt.

Alice har valt att arbeta inom ASIH, Avancerad sjukvård i hemmet där verksamhetens innehåll är brett.

Alice berättar att vården med en skör patientgrupp som valt att vårdas i sitt eget hem och att hon som sjuksköterska kommer till deras hem gör mötet med patienten helt unikt. Vårdformen kräver multiprofessionell kompetens och fingertoppskänsla.

Jag har verkligen utvecklats som sjuksköterska och människa och jag lär mig nya saker hela tiden!

När jag får säga godnatt till en patient som ligger i sitt eget sovrum, i egna sängkläder och med alla sina tillhörigheter nära, gör mig stolt att få arbeta i ASIH. Att kunna ge patienterna den tryggheten är "priceless".  Vi som vårdteam är bara ett samtal bort.

Under de gångna pandemiåren har det varit extra viktigt att hitta balans mellan arbete och fritid och på frågan om hon upptäckt något nytt fritidsintresse under den perioden svarar hon:

Digitala aw's var helt klart det bästa påfundet när det var som värst! Slå på facetime och mingla med vänner och kollegor, det är nästan lika roligt som på riktigt!

Extra värdefullt med ASIH under helgerna.

Aleris ASIH är en av våra verksamheter som har dygnet-runt-vård och möter patienten och deras närstående i patientens egna hem.

Under storhelger är det extra viktigt att som patient kunna vara hemma och få den vård som annars bara kan ges på sjukhus. Våra medarbetare liksom Alice, i något av våra 13 ASIH-team inom Region Stockholm får det att fungera. Tycker du att det låter spännande och utmanande?

Hur länge har du jobbat inom Basal Hemsjukvård, BHSV?

Jag har jobbat här sedan slutet 2018 och trivs jättebra.

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

Ända sedan jag kom till Sverige har jag känt att jag vill jobba inom vårdyrket och hjälpa människor. Det är väldigt viktigt för mig att ge hjälp till de som behöver det som mest.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Vi har så bra chefer. Både verksamhetschef och våra närmaste chefer ger energi till oss i personalen och bidrar på ett väldigt positivt sätt. Man får alltid ett tack och feedback på att man gör ett bra jobb och de lyssnar på alla medarbetare för att förstå vad som händer och försöker alltid göra det bästa för oss.

Vi har också ett superbra och tajt samarbete i gruppen och en bra stämning. Fina lokaler dessutom.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Absolut! Vill du jobba på en arbetsplats med familjär stämning, ska du komma till oss!

 

 

 

 

 

Aleris i sociala medier

Missa inga lediga jobb från Aleris

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor