jobbporten.se

  Järfälla kommun

Bransch

Offentlig sektor

Anställda

4700

Huvudkontor

Järfälla

Webbplats
Järfälla kommun
Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Jessica Westergren

Kolarängskolan

Johan Nyström Hjertvinge

Järfälla barn- och elevhälsa

Frida Grenholm

Förskolelärare på Teknikvägens förskola , Kallhäll

Vad fick dig att söka jobb hos oss?  

Under min lärarutbildning hade jag min Vfu på några olika skolor i Järfälla kommun. Jag trivdes väldigt bra och fick god kontakt med lärarna. På min sista vfu fick jag erbjudande om jobb och tackade ja. Jag bodde även i kommunen och hade små barn som jag behövde närhet till för att lämna och hämta. En fördel med yrket är ju just det att det finns skolor över hela landet. Nära om du vill och behöver det eller längre bort om man vill få lite distans. Idag bor jag i Enköping och jobbar ändå kvar i Järfälla.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Jag har bytt arbetsplats inom kommunen en gång. Vi blev övertaliga på skolan jag var på och fick då hjälp med att komma till en annan skola i kommunen och här är jag fortfarande kvar. Att jag stannar kvar här har många orsaker. Jag har fantastiska kollegor som stöttar och delar med sig, föräldrar som förstår att skolan är viktig, ett jättebra elevhälsoteam som stöd och en ledning som hjälper oss att växa och utvecklas om vi vill det. Kommunen har också i omgångar utvecklande projekt som intresserar mig.  Nu har vi tex seminarier med våra lärarstudenter i kommunen så de får möjlighet till en närmare kontakt med verkligheten utifrån den teori de läser på högskolan. Givande för dem men också för oss.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Jag rekommenderar absolut min arbetsplats. Här har vi engagerade trevliga kollegor med hög arbetsmoral och som sätter stor vikt vid sin profession.  Vi har kommit långt inom digitaliseringen, försöker hålla nere elevantalet i grupperna, jobbar kollegialt och har en ledning som lyssnar in och är professionell. Det är många som arbetat här i många många år och det säger ju en hel del.

 

 

 

Vad fick dig att söka jobb hos oss?  

Träffade en rektor på BETT mässan i London våren 2013 som tyckte jag skulle söka.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Har haft en spännande och utvecklande tillvaro.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Självklart, tycker Järfälla är en bra kommun och skolkommun.

 

 

 

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

Jag hade min praktikplats under utbildningen och blev så imponerad över min handledare och pedagogernas förhållningsätt till de kompetenta barnet. De såg barnen och deras förmågor och erbjöd verksamheten utifrån detta. Jag blev imponerad över deras närvaro och engagemang i barngruppen därför var det självklart för mig att söka jobb i Järfälla.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Jag har valt att stanna i Järfälla därför att jag som anställd får möjlighet att utvecklas, blir lyssnad på av min ledning och känner att jag har ett stöd i nätverket runt omkring min yrkesroll. Exempelvis har vi ett nära samarbete med experter som specialpedagoger och barnpsykologer och detta är så viktigt i de svåraste delarna av yrket. Det finns ett driv i Järfälla kommun att utveckla människor i sin yrkesroll och detta tycker jag är viktigt.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? 

Om Ja, varför? Ja jag har och kommer att fortsätta rekommendera Järfälla kommun som arbetsgivare därför att jag tycker att det finns en bra organisation från chefer till oss som arbetar. Det finns en närhet och ett gott samarbete för familjer i Järfälla och särskilt kring barn i behov av särskilt stöd. Det finns ett driv och en vilja att lära nytt och utvecklas i de pedagogiska arbetet och den resan är rolig att vara med på.

 

 

 

Järfälla kommun i sociala medier