jobbporten.se

  Linköpings kommun

Att arbeta hos oss

Linköpings kommun är en växande och framtidsfokuserad kommun som förverkligar idéer och vågar prova nya metoder. Vi som arbetar i kommunen påverkar människors liv, jobbar nära våra kommuninvånare och är en del av en kollegial och omtänksam kultur med nära till skratt. Du som jobbar hos oss är viktig och därför får du stort handlingsutrymme och möjlighet att växa här. 

10 anledningar att jobba här

Vi är glada att just du är intresserad av Linköpings kommun och vår verksamhet. Här har vi samlat tio anledningar till varför vi som jobbar här har valt Linköping, så att du kan ta reda på om du också skulle kunna trivas och utvecklas här.

 1. Linköping växer och framtiden är ljus

Här bor 160 000 invånare och vi blir fler – Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Här får du som individ chans att växa och utvecklas. Tack vare att vi expanderar skapas det hela tiden nya jobb och möjligheter. Vi är också väldigt glada och stolta över att Linköping har blivit utsedd till Årets studentstad 2016/2017 av Sveriges förenade studentkårer, SFS. Inom Linköpings kommun finns det över 350 olika typer av tjänster – kanske är någon av dem ditt drömjobb?

 2. Här kan du göra dina idéer till verklighet

Linköping är en framtidsfokuserad kommun som förverkligar idéer och vågar prova nya metoder. I hela kommunen pågår det utvecklingsprojekt. Vi har tagit fram ett idé- och innovationssystem för att i högre utsträckning kunna förverkliga idéer. Flera av våra medarbetares idéer som blivit verklighet kan du läsa om och se här på våra jobbsidor. Kanske har du en idé som vi kan förverkliga tillsammans?

 3. Här kan du växa i din roll

Linköpings kommun är en av de kommuner i Sverige som investerar mest i kompetensutveckling. Det gör att det finns goda möjligheter för dig att växa och utvecklas i din roll.

 4. …och vidare i karriären

Många av Linköpings kommuns medarbetare gör en karriärresa. Här finns det goda chanser att börja i en roll och med tiden utvecklas vidare till fler utmaningar och större ansvar inom organisationen.

 5. Här får du chans att påverka ditt jobb

Som medarbetare i Linköpings kommun får du stort handlingsutrymme och du får möjlighet att påverka hur ditt arbete ska utföras.

 6. Du är viktig för Linköping

Här får du chans till ett meningsfullt arbete som spelar roll för samhället och dess utveckling. Vi påverkar människors liv och kommunens invånare är våra kunder, därför är ditt arbete viktigt. Det är vi som ser till att staden fungerar.

 7. Hos oss får du ett tryggt jobb

Linköpings kommun har en god och välordnad ekonomi. Det gör att du får en trygg anställning i en stabil organisation. Som medarbetare får du en tydlig bild av vad du är med och jobbar för och vad ditt ansvar är. Vi har regelbundna medarbetarsamtal så att vi som jobbar här får chans att komma till tals och kan påverka.

 8. Vi jobbar schysst

Vi ställer upp för varandra, delar med oss av våra kunskaper, hjälps åt och är omtänksamma om varandra. Du kan räkna med att både få skratta och diskutera intressanta ämnen med dina kollegor.

 9. Här får du en omväxlande vardag

De flesta av oss som jobbar i kommunen upplever att vi har en omväxlande vardag. Det gör det extra viktigt för oss att kunnat tänka nytt, tänka om och anpassa oss efter olika situationer. Eftersom flertalet av oss möter många människor i arbetet behöver vi vara relationsbyggande och samarbetsinriktade. Vår jobbkultur är öppen och vidsynt. Här är inget ämne förbjudet och vi diskuterar gärna spännande frågor med varandra.

 10. En arbetsplats med mångfald

Linköping är en öppen och mångkulturell stad. Hit kommer människor från hela världen för att studera och arbeta. Lika mångfasetterad vill vi att kommunen ska vara som arbetsplats – här är alla välkomna som kan bidra med den kompetens, de perspektiv och de värderingar vi behöver på vår resa mot framtiden.

Bransch

Offentlig sektor

Anställda

8000

Huvudkontor

Linköping

Webbplats
Linköpings kommun
Sociala medier

Lediga jobb från Linköpings kommun

Korttidsvikarie inom förskola, skola och ungdomsverksamhet

Linköping - 50 dagar kvar

Läs mer

Socialsekreterare till enheten barn och unga

Linköping - 2 dagar kvar

Läs mer

Linköpings kommun i sociala medier

Missa inga lediga jobb från Linköpings kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor