jobbporten.se

Bransch

Offentlig sektor

Anställda

3300

Huvudkontor

Lund

Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Edisa Osmicevic

Sjuksköterska

Edisa jobbar som sjuksköterska i Lunds kommun

När Edisa Osmicevic var 12 år flydde hon och hennes familj från kriget i Bosnien. Vid ankomsten blev familjen omhändertagna av ett vårdteam, något som gjorde intryck på Edisa och bidrog till att hon bestämde sig för att bli sjuksköterska. Idag jobbar hon på äldreboendet Brunnsgatan 11.

– I kommunen är sjuksköterskan verkligen spindeln i nätet och det trivs jag med. Jag tycker om att vara behövd och kunna hjälpa andra, säger hon.

Arbetstiderna var en viktig anledning till att Edisa sökte tjänsten på Lunds kommun. Att ha möjlighet att jobba enbart dagtid och vara ledig sju helger av åtta passar henne bra. Hon har också möjlighet att jobba extra helger om hon vill.

– Jag trivs jättebra med att jobba såhär, det funkar bra med fritiden. En annan fördel med mitt jobb är att jag får möjlighet att utvecklas och vidareutbilda mig. Jag utbildar även andra medarbetare i de system vi använder, bland annat digital signering.

En utmaning är att hon är ensam i sin roll på arbetsplatsen och därför har mycket ansvar.

– Men jag har fantastiska kollegor och vi har en positiv energi på arbetsplatsen. Visst är det mycket som hamnar på mitt bord ibland men jag tycker om att lösa problem och få saker att fungera, säger Edisa.

 

 

 

Lunds kommun, Vård- och omsorgsförvaltningen i sociala medier