jobbporten.se

  Mando Group AB, Mandometerklinikerna

OM OSS

På Mandometerklinikerna händer mycket spännande framöver. Vill du arbeta i absolut framkant av ätstörningsvården i en mycket trevlig arbetsmiljö? Då är du välkommen till oss på Mando!

Mandometerklinikerna är den största verksamheten för ätstörningar i Sverige. Ätstörningar oavsett vikt behandlas med ätträning, normalisering av aktivitet, vila i värme och social och psykologisk återuppbyggnad. Vi behandlar patienter i alla åldrar, både barn och vuxna. Behandlingsresultaten är publicerade i PNAS; 75 % friskförklaras efter i genomsnitt 12 månaders behandling och 10 % återfaller under fem års uppföljning.

Mandometerbehandling är en neurobiologisk idé utvecklad vid KI och publicerad i Nature Medicine med preliminära behandlingsresultat i the Lancet 1996. Sedan dess har mer än 2000 patienter med ätstörningar behandlats till friskskrivning, också patienter från andra regioner och andra länder.

Vi har fem kliniker i Sverige, fyra i Stockholm; vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, på Danderyds sjukhus, vid Sophiahemmet, vid Hötorget, samt en klinik i Alingsås. Mandometerklinikerna bedrivs i privat regi, har vårdavtal med Region Stockholm sedan 1997 och kommer inom kort vara en av få vårdgivare som bedriver nationell högspecialiserad vård för svårbehandlade ätstörningar.

Förutom specialistsjukvård bedrivs utbildning, forskning och teknikutveckling med syfte att förbättra vården för patienter med ätstörningar och övervikt. Forskningen är integrerad med den kliniska verksamheten och bedrivs vid Karolinska Institutet. I företagsfilosofin understryks vikten av och glädjen i att göra gott för människan.

Nya medarbetare

Den som väljer att arbeta på Mando har stora möjligheter att vara med i ett innovativt utvecklingsarbete. Här kommer man till en spännande och varm arbetsplats där medarbetarna hjälper svårt sjuka patienter att bli helt friska. Just nu söker vi även leg. sjuksköterskor och specialister, då vi under 2023, som en aktör i region Stockholm kommer bedriva högspecialiserad vård för de absolut sjukaste patienterna.

- Det händer mycket spännande hos oss och det är givande att se människor gå från att må väldigt dåligt till att bli helt friska, säger Jennie Sjöberg, Verksamhetschef, hon är sjuksköterska i botten och har arbetat på Mando sedan 2007.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett intressant arbete i en trivsam miljö där du blir en nyckelperson i behandlingen av klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier samarbetar i patientens vård. Du kommer att följa patienterna genom hela behandlingen och Du har stora möjligheter att påverka både vården och Din egen utveckling.

Du får:

  • Inskolning anpassad efter Dina behov.

  • Intern utbildning genom Mandoakademin, där Du får kunskap om olika ätstörningar och hur de behandlas enligt Mandometermetoden och dess fyra hörnstenar.

  • Utbildning i motiverande samtal.

Bransch

Sjukvård

Anställda

230

Huvudkontor

Huddinge

Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Naomi Tsarfati Zysman

Leg. Sjuksköterska och MAS

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

”Jag sökte faktiskt inte jobb på Mando. Min kompis jobbade som sjuksköterska här när jag pluggade till sjuksköterska, så det var via den vägen jag började arbeta extra som undersköterska. Jag fick lära mig massor och hade aldrig jobbat med människor på detta sätt innan vilket var väldigt spännande och givande.”

Varför har du valt att stanna hos oss?

”För att jag fortfarande tycker att det är spännande, utmanande och utvecklande på samma gång. Det är ett intressant och alltid omväxlande arbete. Som sjuksköterska får man ansvara för patienternas behandling både gällande de medicinska aspekterna men också att leda omvårdnadsarbetet. Samarbetet tillsammans med mina kollegor i olika yrkeskategorier bidrar till ett grymt team där patientens vård är i fokus. Det är mycket givande när man får följa en patient genom hela behandlingen för att sedan se positiva resultat. Det satsats på ens personliga utveckling med utbildningar som gör oss i personalen starkare i våra arbetsuppgifter.”

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

”Ja, självklart. Det är ett toppenjobb. Såklart är det utmanande ibland och man känner sig otillräckligt men jag har grymma kollegor och jag får jobba med det som jag brinner för mest. Det är roliga arbetsuppgifter varje dag och man är alltid delaktig i patienternas vård.

Man måste inte ha tidigare erfarenheter med ätstörningar, det hade inte jag, men man lär sig så mycket när man börjar jobba på Mando. Framförallt är det otroligt givande att känna att man kan göra skillnad från dag ett. Man kan göra skillnad”

 

 

Mando Group AB, Mandometerklinikerna i sociala medier

Missa inga lediga jobb från Mando Group AB, Mandometerklinikerna

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor