jobbporten.se

Fem miljarder människor har inte tillgång till eller råd med säker kirurgi. Barn, ungdomar och vuxna lider och dör varje dag av behandlingsbara åkommor. Mercy Ships seglar till länder där läkarbristen är akut, med två fullt utrustade sjukhusfartyg för att genom vård och utbildning ändra på denna fruktansvärda statistik.

Mercy Ships är en internationell idéburen hjälporganisation på kristen grund. För att ge bestående effekter har organisationen under de senaste tre decennierna fokuserat på partnerskap med länder i Afrika. Mercy Ships samverkar med nationella partners, erbjuder utbildning för lokal hälso- och sjukvårdspersonal samt arbetar med uppbyggnad av medicinsk infrastruktur.

Varje år tjänstgör mer än 3 000 volontärer från över 60 länder ombord på världens två största civila sjukhusfartyg, Africa Mercy och Global Mercy. De är kirurger, tandläkare, sjuksköterskor, vårdutbildare, kockar, sjömän och ingenjörer som ger av sin tid och kompetens. Mercy Ships grundades 1978 och har kontor i 16 länder samt ett afrikanskt center i Dakar, Senegal. För mer information, besök mercyships.se

Vår dröm är att inte behövas. Lika mycket kraft som vi lägger på enskilda patienters förvandling, lägger vi på att bygga upp landets egen sjukvårdskapacitet. Genom långsiktiga samarbeten, medicinsk utbildning samt upprustning av sjukhus och kliniker skapas förutsättningar för en hållbar utveckling i Afrika.

Vill du göra en insats för de allra mest utsatta?

-Din kompetens behövs, gör volontärinsats på världens största sjukhusfartyg.

Gör en intresseanmälan för volontärskap

Bransch

Sjukvård

Anställda

3000

Huvudkontor

Göteborg

Webbplats
Mercy Ships
Sociala medier

Lediga jobb från Mercy Ships

Sjuksköterskor med minst 2 år erfarenhet för volontäruppdrag

57 dagar kvar

Läs mer

Teknisk sjukhuspersonal för volontäruppdrag

57 dagar kvar

Läs mer

Volontärmöjlighet inom operationssjukvård på sjukhusfartyg i Afrika

27 dagar kvar

Läs mer

Vad säger våra medarbetare?

Evelina Fasth

Sjuksköterska

Payam Farzad

Käkkirurg

Josefin Lundström

Narkossköterska

"När någon här hemma frågar hur det har varit berättar jag att åka och få jobba på Mercy Ships är det bästa jag någonsin gjort. Man får lära känna olika människor i olika levnadsförhållanden, olika kulturer, man växer som människa och jag har verkligen insett vad som är viktigast här i livet och man får vänner för livet över hela världen."

"Det var en lång resa men det var värt det! Fantastiskt vänliga människor o vilken fin insats alla gör. Det blir långa operationer dagligen men värt varenda minut!"

”Det är nog det som berör mig mest – Att få se människor få sin värdighet tillbaka. Vi gör allt för att se patienterna i ögonen och visa dem att de är värdefulla. Vi vill att de ska känna att - du är inte din tumör, du är inte din missbildning, där är älskad för den du är."

Mercy Ships i sociala medier

Missa inga lediga jobb från Mercy Ships

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor