jobbporten.se

  Oslo universitetssykehus

Bransch

Sykehus

Anställda

24 000 +

Huvudkontor

Oslo

Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Catharina "Cattis" Andersson

Intensivsykepleier

Hva fikk deg til å søke jobb hos oss?

Jag var dränerad och frustrerad över den dåliga arbetsmiljön, lönen och den negativa spiral av nedskärningar och personalbrist och brist på ledarskap och kompetensutveckling som jag upplevde i Sverige. Jag ville själv få styra och äga min tid genom att själv bestämma både mina arbetsperioder, arbetstider, ledigheter och hur mycket jag vill jobba varje månad.

Genom att vara timanställd via Personalförmedlingen på Oslo Universitetssykehus, Ullevål sykehus har jag inget krav på någon viss tjänstgöringsgrad. Samtidigt behöver jag inte oroa mig över att inte få tillräckligt med arbetspass under mina jobbperioder. Jag brukar välja att jobba ca 10 dagar/ månad med en ledig dag i mitten av jobbperioden. Då jobbar jag intensivt och får i gengäld långa ledigheter på 2-3 veckor hemma i Sverige med familj & vänner mellan jobbperioderna.Tack vare att jag har fri bostad i en hybel bara 100 meter från sjukhuset fungerar detta bra för mig. Jag kör egen bil till Oslo vilket passar mig som är aktiv och uppskattar natur- och friluftsaktiviteter.

Hvorfor har du valgt å bli hos oss?

Oslo Universitetssykehus  är en positiv arbetsplats som ligger i framkant och bedriver världsledande forskning och utveckling.Arbetsmiljön är positiv, bemanningen mycket högre än i Sverige vilket gör att personalen här mår mycket bättre. Arbetet under pandemin har varit lärorikt och jag har blivit värnad om som medarbetare av arbetsgivaren.Jag känner mig värdefull och sedd som medarbetare.Även som vikarie får jag möjlighet att delta vid utbildningar på sjukhuset.Jag har valt att jobba på 4 olika intensivvårdsavdelningar  på Ullevål sykehus och trivs med variationen av patienter och av att ständigt få lära mig nya saker inom de olika specialiteterna som jag själv har valt utifrån mitt eget intresseområde. Min årsinkomst är mer än dubbelt så hög som när jag jobbade heltid och varannan helg på IVA i Sverige så jag känner äntligen att min specialistutbildning lönar sig.

Ville du anbefalt oss til en venn eller tidligere kollega?

Ja, absolut! Jag har jobbat enbart på Ullevål Universitetssykehus sedan drygt 3 år tillbaka och känner att det bara inneburit fördelar för mig, mitt liv och hälsa, familjeliv och privatliv.

Att själv få äga min tid och planera jobbet utifrån övriga livet istället för tvärtom är guld värt för mig! Jag får tid för vila och återhämtning samtidigt som jag får mer fritid och möjlighet att få göra sånt jag mår bra av och vill göra i livet.Arbetsbelastningen är betydligt lägre än i Sverige vilket känns patientsäkert och gör att jag har ork och energi över till annat även under mina jobbperioder.

Genom att jag har fått betydligt bättre inkomst har jag dessutom fått möjlighet att förverkliga personliga drömmar som jag tidigare inte haft råd med när jag arbetade i Sverige.

 

 

 

 

 

Oslo universitetssykehus i sociala medier