jobbporten.se

Bransch

Hälsa sjukvård

Anställda

600

Huvudkontor

Stockholm

Webbplats
PR Vård
Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Milou Emriksdotter

Undersköterska

Praneetha

Undersköterska

Möt en av våra medarbetare – undersköterska Milou Emriksdotter.

Efter att ha arbetat på boenden och inom hemtjänst under en längre tid ville Milou utmana sig själv. Allt började med att hon skickade in en ansökan för en tjänst på PR Vård Hemsjukvård. Det visade sig vara precis den arbetsplats hon letat efter – där medarbetarna värderas högt och utveckling genomsyrar det vardagliga arbetet.

– Det som fick mig att söka var att jag skulle få användning av min kompetens som undersköterska, säger Milou.

Idag har hon arbetat som undersköterska på PR Vård i över ett år, fått möjlighet att växa i sin yrkesroll, men också hoppa in som koordinator och bemanningsadministratör vid behov.

– På PR Vård får jag nytta av all min erfarenhet inom det medicinska arbetet. Jag får göra allt möjligt, åka ut på plats som undersköterska, planera bemanning, sköta kontakt med vårdcentraler – allt.

En annan fördel med arbetsplatsen menar Milou är möjligheten till vidareutbildning. Dels genom internutbildning på PR Vård Academy, dels genom externa kurser och utbildningar.

– Vi får frågor om vad vi vill göra framåt. Ledningen är väldigt kompetent, ser ens förmågor och vill att alla medarbetare ska få möjlighet att utvecklas. Här blir du verkligen sedd.

En vanlig arbetsdag i rollen som undersköterska på PR Vård Hemsjukvård ser väldigt olika ut. Alla undersköterskor åker ut på sina pass själva – däremot får de alltid ringa en sjuksköterska eller annan kollega om rådgivning behövs. En lugn kväll åker Milou ut på ett arbetspass, träffar patienter och ger mediciner i deras hem. Ibland kan passen vara hektiska, med mer akuta incidenter och olika hinder.

– Att det är ett väldigt skiftande yrke är bra för ens utveckling. Du får vara med om allt och utveckla din kompetens som undersköterska. Bakom sig har man alltid ledningen och ett team av vårdpersonal som stöttar en. Du får lita på dig själv, samtidigt som du alltid har någon att vända dig till. Det är en fantastisk arbetsplats – vi är som en liten familj.

Milou är en av alla medarbetare som utgör grunden för PR Vård Hemsjukvård – och här ska hon fortsätta att utvecklas. Till våren ska hon bland annat utbilda sig till HLR-specialist och tvivlar inte en sekund på att rekommendera arbetsplatsen till andra.

– Till alla som vill arbeta på PR Vård Hemsjukvård – välkommen till en fantastisk arbetsplats där alla känner alla och tar hand om varandra. Här får du utvecklas som person och i din yrkesroll. Du får också ett fantastiskt CV, ett brett arbete och lära känna dig själv på ett helt nytt sätt.

 

Vi presenterar en av våra medarbetare som utgör vårt fantastiska team – undersköterska Praneetha.

En julhelg för fyra år sedan behövde PR Vård Hemsjukvård mer personal på plats. Praneethas syster, verksam som undersköterska hos oss, rekommenderade henne att ansöka. Hon fick snabbt en tid för intervju och fick en tjänst som undersköterska. Idag arbetar hon deltid inom hemsjukvården, varvar med arbete på en vårdcentral och utbildar sig samtidigt till sjuksköterska.

–  Jag ville ha ansvar och kunde få det på PR Vård Hemsjukvård. Här är vi undersköterskor ute på fältet och agerar som sjuksköterskornas ögon. Det är ett väldigt intressant jobb och det händer alltid någonting nytt, säger Praneetha.

En vanlig arbetsdag börjar genom att hämta nycklar, gå igenom kommande pass, rutterna och eventuella frågor. Undersköterskorna åker sedan ut i sina bilar och möter patienter i deras hem. Sjuksköterskor finns alltid tillgängliga för rådgivning vid behov.

–  Vi löser allt som team. Det finns alltid hjälp att få. Ett telefonsamtal brukar räcka om man behöver hjälp med något eller har en fråga.

Som undersköterska brukar Praneetha också delta i sjuksköterskors larm. Larmen brukar röra sig om mer akuta situationer, med uppgifter som alltifrån såromläggning till spolning av kateter. Förutom det brukar hon ibland hålla i introduktioner för PR Vård Hemsjukvårds nya undersköterskor.

–  På PR Vård Hemsjukvård får man alltid ny kunskap. Det känns som att man inte visste någonting i början, med tanke på hur mycket man lärt sig genom åren.

En annan fördel tycker Praneetha är att man inte är på en och samma plats, utan att man åker från patient till patient. På så sätt håller man sig aktiv och får hela tiden uppleva någonting nytt.

–  Jag älskar själva arbetet, mina patienter och arbetsatmosfären. Jobbar du här får du se mer än bara sjukhusväggar, vara utomhus och ta del av alla årstider.

Även om man åker på sina arbetspass ensam menar hon att teamkänslan alltid är stark.

–  Det bästa med PR Vård Hemsjukvård är arbetet och alla kollegor. Även om vi åker ut ensamma, jobbar vi alltid tillsammans som grupp. Vi ringer varandra under passen, har koll på varandra och hjälper till om någon ligger efter. Samarbetet är viktigt.

När Praneetha tagit sin examen som sjuksköterska tänker hon samla på all erfarenhet som behövs för att i framtiden arbeta inom hemsjukvården. Just PR Vård Hemsjukvård är en arbetsplats hon regelbundet rekommenderar till andra.

–  Jag rekommenderar alltid PR Vård Hemsjukvård till folk jag tycker passar att arbeta här, som har potential, vill växa i sin roll och utvecklas.

 

PR Vård i sociala medier